| sadowod.com | vivaspb.com |

Η Ελλάδα με την ίδια άποψη όπως το Βιετνάμ και οι Φιλιππίνες

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΡΩΣΙΑ

ElladasthnRussia

ElladasthnRussia

Το αμερικανικό ερευνητικό κέντρο Pew Research διεξήγαγε μια έρευνα των ανθρώπων σε 37 χώρες στον κόσμο όσον αφορά τη στάση τους έναντι της Ρωσίας, όπως πληροφορεί το RBC.

Όπως αποδείχθηκε, από τις 41 χιλιάδες των ερωτηθέντων, μόνο το 34% αντιμετωπίζουν τη Ρωσία θετικά. Αρνητική άποψη έχουν το 40%, το υπόλοιπο είναι αναποφάσιστοι.

Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν τρεις χώρες στις οποίες η πλειοψηφία του πληθυσμού αναφέρεται θετικά στη Ρωσία, είναι το Βιετνάμ (83%), η Ελλάδα (64%) και οι Φιλιππίνες (55%).,

ElladasthnRussia

ElladasthnRussia



Φέτος, η αρνητική στάση προς τη Ρωσία είναι πιο συχνή στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική. Τα αντι-ρωσικά συναισθήματα είναι ιδιαίτερα ισχυρά στην Ολλανδία και στη Σουηδία, όπου αρνητικά αναφερόταν το 82% και 78%, αντίστοιχα. Στις ΗΠΑ, η Ρωσία δεν αρέσει στο 63% του πληθυσμού.

Ωστόσο, τα αντι-ρωσικά συναισθήματα είναι ισχυρά και στη Μέση Ανατολή, όπως και στην τόσο δημοφιλή για τους Ρώσους τουρίστες Τουρκία, όπου το 62% του πληθυσμού έχει αρνητική στάση προς τη Ρωσική Ομοσπονδία. Στη Ιορδανία, το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 93%. Οι συγγραφείς της μελέτης θεωρούν ότι ο λόγος γι 'αυτό είναι η ρωσική επέμβαση στη συριακή σύγκρουση.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη ότι η ρωσική κυβέρνηση πραγματοποιεί σωστές δράσεις στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.


Μετάφραση: Άννα Μανιάτη