| sadowod.com | vivaspb.com |

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης που συμμετείχε στην κατάρριψη του Μαλαισιανού αεροσκάφους ΜΗ17 Ρώσος αξιωματικός Σεργκέι Ντουμπίνσκι

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΡΩΣΙΑ

BukNew

BukNew

Ο Σεργκέι Ντουμπίνσκι συμμετείχε στη μεταφορά του εκτοξευτή πυραύλων Μπούκ, από την Ρωσική επικράτεια στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στο ψευδοκράτος της Λαικής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, καθώς επίσης και στην διαδικασία εκτόξευσης που κατέρριψε το MH17.
Η διεθνή ομάδα διερεύνησης Bellingcat έδωσε στην δημοσιότητα μια νέα έκθεση, με βάση τις τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφηκαν την περίοδο της κατάρριψης του Μαλαισιανού αεροσκάφους και είχαν δημοσιοποιηθεί από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) στις 18 Ιουλίου του 2014. 

Οι περισσότερες από αυτές τις συζητήσεις, που καταγράφηκαν κατά την ημέρα της κατάρριψης, είναι μεταξύ ενός αξιωματικού με το ψευδώνυμο «Γκρινιάρης» και άλλων αξιωματικών και στρατιωτών της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας SBU κατόρθωσε να εντοπίσει τον «Γκρινιάρη» στις 17 Ιουλίου του 2014. Είναι ο Ρώσος αξιωματικός, Σεργκέι Νικολάγιεβιτς Ντουμπίνσκι. Η SBU αναγνώρισε τη φωνή του και μπόρεσε να υποκλέψει τον αριθμό του τηλεφώνου του. Με την νέα αυτή έκθεση της διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων μπορεί να στοιχειοθετηθεί εναντίον του κατηγορία, αφού εμπλέκεται ενεργά στη μεταφορά και εκτόξευση του πυραύλου Μπούκ που κατέρριψε το MH17.

Ο Ρώσος αξιωματικός Σεργκέι Ντουμπίνσκι, γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1962. Η Λαϊκή ψευδο-Δημοκρατία του Ντονιέτσκ του απένειμε τον βαθμό του στρατηγού τον Αύγουστο του 2014, λίγο μετά την κατάρριψη του MH17. Προς το τέλος του Αυγούστου, μετακόμισε στη Ρωσική Ομοσπονδία, μετά από μια σκηνοθετημένη ψευτο-απέλαση για υποτιθέμενα οικονομικά εγκλήματα. Σήμερα ο Ντουμπίτσκι ζει μια πολυτελή ζωή για τα ρωσικά δεδομένα, σε ένα ήσυχο χωριό, ξοδεύοντας το χρόνο με την οικογένειά του και απολαμβάνοντας βόλτες με ένα ακριβό όχημα αναψυχής...

BukNew2

 

BukNew3

Nikos Fragkakis