| sadowod.com | vivaspb.com |

Καναδάς: Ένοπλη επίθεση στην ελληνική συνοικία του Τορόντο με νεκρούς και τραυματίες

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

Μία γυναίκα σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς στο Τορόντο του Καναδά - Η αστυνομία της καναδικής μεγαλούπολης ανέφερε ότι ο δράστης είναι νεκρός - Ο άνδρας πυροβόλησε τουλάχιστον 25 φορές

Πανικός προκλήθηκε στην ελληνική συνοικία του Τορόντο, όταν ένας άνδρας άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Ο ένοπλος πυροβόλησε 14 ανθρώπους όχι μακριά από το κέντρο της οικονομικής πρωτεύουσας του Καναδά, γύρω στις 22:00 την Κυριακή (05:00 σήμερα ώρα Ελλάδας).

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Μαρκ Σόντερς, ανέφερε ότι μία νέα γυναίκα έχασε τη ζωή της και 14 ακόμη τραυματίστηκαν στο Τορόντο το βράδυ της Κυριακής (22/7). Ένα κορίτσι βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο δράστης της επίθεσης, ένας άνδρας περίπου τριάντα ετών, είναι νεκρός, σύμφωνα με τον ιστότοπο του καναδικού τηλεοπτικού δικτύου CTV αλλά και σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC, που επικαλέστηκαν την αστυνομία.

Αρχικά, υπήρξαν αναφορές για πυρά στη συνοικία Γκρίκταουν, περίπου στις 22:00 τοπική ώρα σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο CityNews.

Αυτόπτες μάρτυρες αφηγήθηκαν πως άκουσαν ως και 25 πυροβολισμούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δεν έχει γίνει σαφές μέχρι τώρα σε πόσο σοβαρή κατάσταση είναι οι τραυματίες, που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της καναδικής μητρόπολης. Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι ένα 9χρονο κορίτσι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα θύματα έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία της καναδικής μεγαλούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα καναδικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας άρχισε να πυροβολεί αρχικά μέσα από τη βιτρίνα ενός εστιατορίου στην κεντρική λεωφόρο Ντάνφορντ.

Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας και πυροβολώντας όποιον έβρισε μπροστά του, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, αρκετά τετράγωνα παρακάτω.

Πηγή: newsbomb.gr