| sadowod.com | vivaspb.com |

Μπεκίρ Μποζντάγ: Κατεβάσαμε την Ελληνική σημαία από βραχονησίδα

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

BekirBozgdar

Μετά το υπουργικό συμβούλιο στη γείτονα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ τόνισε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο και ανέφερε χαρακτηριστικά: «ύψωσαν την ελληνική σημαία σε βραχονησίδα και εμείς την κατεβάσαμε».

Αναφερόμενος μάλιστα σε πολιτικούς είπε ότι κάποιοι κάνουν δηλώσεις με το βλέμμα στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

Αναλυτικά ο κ. Μποζντάγ τόνισε: "«Είναι ξεκάθαρες οι διαφορές για τα νησιά στο Αιγαίο. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από την Τουρκία να κλείσει τα μάτια και να επιτρέψει τετελεσμένα γεγονότα. Αν η Ελλάδα κάνει τέτοιους υπολογισμούς τότε αυτοί θα βουλιάξουν στο Αιγαίο.

Για να μην προκληθούν ανεπιθύμητα γεγονότα στο Αιγαίο και στα νησιά η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προβοκατόρικες και επιθετικές ενέργειες. Σε αντίθετη περίπτωση μπορούν να συμβούν πικρά γεγονότα που δεν τα επιθυμούμε κι εμείς. Για να εμποδιστεί αυτό η ελληνική πλευρά δεν πρέπει να επαναλάβει τις προβοκατόρικες παιδικού τύπου ενέργειες. Θα πάει σε ένα νησί ένας υπουργός , σε άλλο νησί θα υψωθεί σημαία. Δεν γίνεται το «υψώσαμε σημαία το νησί έγινε δικό μας». Τελευταία ύψωσαν σημαία. Και η Τουρκία την κατέβασε. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τέτοια άδικα βήματα. Η Τουρκία δεν θα το επιτρέψει. Η Τουρκία πρέπει να γίνει θάλασσα ειρήνης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούςπου κρατούνται σε φυλακές της Αδριανούπολης ο κ. Μποσντάγ τόνισε: «Η FETO είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Η Ελλάδα δεν έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της που προβλέπουν οι συμφωνίες. Αρχικά είχαν δοθεί υποσχέσεις για την έκδοση των τρομοκρατών δεν τήρησαν τη συμφωνία.

Εμείς θα συνεχίσουμε να ζητάμε την έκδοση των μελών FETO(σ.σ. 8 τούρκοι αξιωματικοί). H Eλλάδα αν κάνει θετικό βήμα θα είναι θετικό και για τις δυο χώρες. Αν δεν κάνει θετικό βήμα η Τουρκία ως αρχή αμοιβαιότητας θα συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο».

 

Πηγή: 1