| sadowod.com | vivaspb.com |

Το Forbes κατατάσσει την Λίμνη της Βουλιαγμένης στα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος στην Ελλάδα

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Aν και η Ελλάδα παραμένει «δημοσιονομικά ασταθής σχολιάζει το Forbes, «είναι  ένας από τους πολυπόθητους προορισμούς στην Ευρώπη, καθώς συνδυάζει πανέμορφα αξιοθέατα και φθηνές διακοπές συγκριτικά με άλλες μεσογειακές χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία». Όπως συνηθίζεται έτσι και φέτος οι συντάκτες του περιοδικού έφτιαξαν την δική τους λίστα με τους δημοφιλείς προορισμούς. 
Στο top 10 σε περίοπτη θέση ξεχωρίζουν η Αθήνα, ο ευρύτερος νομός Αττικής και η λίμνη της Βουλιαγμένης. 
 
«Μόλις 15 μίλια έξω από την Αθήνα συναντάμε μια ξεχωριστή ομορφιά, έναν κρυμμένο, Αττικό θησαυρό.  Η μαγευτική αυτή λίμνη σχηματίστηκε όταν τμήμα της οροφής ενός μεγάλου υπόγειου σπηλαίου κατέρρευσε πριν περίπου 2.000 χρόνια λόγω της διάβρωσης και των τεκτονικών κινήσεων. Σε αυτή καταλήγει ένα υπόγειο σπήλαιο που επικοινωνεί με τη θάλασσα με διάφορες στοές. Τα διαρκώς ανανεωμένα υφάλμυρα νερά της σε συνδυασμό με τις δαιδαλώδεις υποβρύχιες σήραγγες και τη βλάστηση που τυλίγει τα βράχια, δημιουργούν ένα μικρό μαγικό σύμπαν. Για αυτό, άλλωστε, έχει ενταχθεί στον Εθνικό κατάλογο NATURA 2000 και αποτελεί Τόπο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλους του Υπουργείου Πολιτισμού και προστατευόμενο υδροβιότοπο της διεθνούς σύμβασης RAMSAR».
 
 
1. Αθήνα
 
2. Λίμνη Βουλιαγμένης
 
3. Θεσσαλονίκη 
 
4. Μήλος 
 
«Δεν είναι μόνο το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου στο Λούβρο, το οποίο κάνει δημοφιλές το νησί παγκοσμίως. Η Μήλος αποπνέει μια ξεχωριστή κυκλαδίτικη αύρα και δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί Έλληνες προτιμούν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι του μέλιτος εκεί. Να σημειωθεί ότι έχει ηφαιστειακή προέλευση και για αυτό η μοναδική γεωλογία της έχει προικίσει το νησί με μια πληθώρα πανέμορφων παραλιών, όπως το Σαρακίνικο με τα σουρεαλιστικά λευκά τοπία. Η Μήλος είναι περίπου 3 ωρες με πλοίο από τον Πειραιά».
 
5. Πάρος 
 
«Αν κάποιος  επιθυμεί υπέροχες παραλίες, πεντανόστιμο φαγητό και μια νότα γοητείας χωρίς αυτό το ταξίδι να κοστίσει μια περιουσία, τότε ο κατάλληλος προορισμός είναι αυτό το πανέμορφο νησί. Βρίσκεται νότια από τη διασημότερη Μύκονο αλλά η κοσμοπολίτικη Νάουσα αντισταθμίζει τις διαφορές με θαυμάσια εστιατόρια και ταβέρνες με θαλασσινά τοποθετημένη κοντά σε μια σειρά από υπέροχες παραλίες. Με μια γρήγορη διαδρομή 10 λεπτών μάλιστα μεταφέρεσαι στη μικροσκοπική Αντίπαρο, η οποία και αυτή με τη σειρά της έχει εξωπραγματικές παραλίες. Άλλωστε, για να έχει σπίτι εκεί ο Τομ Χανκς, κάτι θα ξέρει».
 
6. Βόρεια Κρήτη 
 
7. Νότια Κρήτη 
 
«Περιλαμβάνει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στην Ελλάδα, πανέμορφα φαράγγια, γραφικά ψαροχώρια, λίμνες και ιδιαίτερους οικισμούς, όπως τα Σφακιά. Το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο, ενώ οφείλετε να ακολουθήσετε τις πινακίδες για τα Μάταλα, κάποτε προσφιλής προορισμός των χίπηδων αλλά τώρα πια μια πολύ ζωντανή παραλιακή πόλη».
 
8. Κάρπαθος 
 
«Η βραχώδης Κάρπαθος με τις ψηλές βουνοκορφές της, τα πευκοδάση, τις όμορφες παραλίες και το έντονο ανάγλυφο συνδυάζει ομορφιά βουνού και θάλασσας. Είναι τόσο όμορφη που σύμφωνα με τη μυθολογία, οι πρώτοι κάτοικοί της αγαπούσαν τόσο πολύ τον τόπο τους που έκλεψαν του ολύμπιους θεούς και τους έφερναν εκεί, εξάπτοντας ακόμα περισσότερο τη φαντασία όσων δεν την έχουν επισκεφτεί ακόμη».
 
9. Κέρκυρα 
 
Το Forbes «βαφτίζει» την Κέρκυρα κάτι σαν τη Βόρεια Κρήτη (!), γιατί και τα δυο νησιά έχουν τόσο πλούσια ιστορία, όσο και συναρπαστικά τοπία.
 
10. Αττική 
 
Ως κατακλείδα, το Forbes βάζει την Αττική.  Δε θα μπορούσε να παραλειφθεί άλλωστε, καθώς εκεί συμπεριλαμβάνεται ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Η χερσόνησος της Αττικής αποτελεί ιδανικός τρόπος απόδρασης για τους Αθηναίους, όταν δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για διακοπές σε νησί.