| sadowod.com | vivaspb.com |

Τρόμος στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Σκότωσαν δύο τζάγκουαρ που δραπέτευσαν ενώ ήταν μέσα επισκέπτες

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην θανάτωση δύο τζάγκουαρ που φιλοξενούνταν στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, προχώρησαν πριν λίγες ημέρες οι υπεύθυνοι του, καθώς τα αιλουροειδή είχαν δραπετεύσει από τον ελέγχομενο χώρο φύλαξη τους.

Όπως έγινε γνωστό τα τζάγκουαρ δραπέτευσαν εν ώρα λειτουργίας του Πάρκου κι ενώ βρίσκονταν μέσα σε αυτό επισκέπτες. Ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών, ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας του ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη πριν δύο εβδομάδες και ότι τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα για την εξουδετέρωση των άγριων ζώων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου:

Σήμερα το μεσημέρι περί την ώρα 14:00 οι φροντιστές διαπίστωσαν έξοδο ζώων του Πάρκου μας από τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξης τους.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις. Σύμφωνα με αυτό, απομονώθηκε ο χώρος και τα εν λόγω ζώα εξουδετερώθηκαν όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες, από τους φροντιστές του Πάρκου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, που ολοκληρώθηκε σε περίπου πέντε λεπτά, δεν κινδύνεψε κανένα μέλος του προσωπικού ή των επισκεπτών που βρίσκονταν στο Πάρκο.

Δυστυχώς, οι δύο μας ιαγουάροι, η Jenny και ο Spotty, δεν είναι πια μαζί μας, καθότι για τέτοιου είδους ζώα δεν προβλέπεται η τακτική της αναισθησίας».

Πηγή: newsbomb.gr