| sadowod.com | vivaspb.com |

Γιουνκέρ προς Τουρκία: Απελευθερώστε άμεσα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

YunkerVouli

Ο Βέλγος πολιτικός τόνισε την ανάγκη να βγουν το συντομότερο από τις τουρκικές φυλακές οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί καλώντας την Τουρκία να συμμορφωθεί.

Ο κ. Γιουνκέρ έστειλε ηχηρό μήνυμα στο καθεστώς Ερντογάν να σταματήσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο. «Δεν μπορεί η Τουρκία να ισχυρίζεται ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αποτελούν απειλή για τη χώρα. Πρέπει να απελευθερωθούν» τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Η Τουρκία συνεχίζει τις παρανομίες στον χώρο του Αιγαίου. Είπαμε στον Ερντογάν να σέβεται τις διεθνείς συνθήκες. Πρέπει οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία να απελευθερωθούν», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα σηκώνει κεφάλι και γυρίζει σελίδα»
Ο πρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε τη χώρα μας πυλώνα σταθερότητας στα Βαλκάνια τονίζοντας πως Ελλάδα και Ευρώπη πάνε μαζί.

Ο Βέλγος πολιτικός μίλησε με θερμά λόγια για τους Έλληνες και εξήρε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια της κρίσης, για την επίτευξη των μεταρρυθμίσεων και τις μεγάλες θυσίες στα οχτώ χρόνια της οικονομικής κρίσης και των Μνημονίων.

«Ήμουν πάντα απέναντι σε όσους ήθελαν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Χαιρετίζω το κουράγιο που έδειξε όλα τα αυτά τα χρόνια ο ελληνικός λαός», είπε ο κ. Γιουνκέρ τονίζοντας πως μπορεί πλέον η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα, να σηκώσει κεφάλι. «Ελλάδα και Ευρώπη πάνε μαζί», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε πως η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πυλώνες σταθερότητας, προσθέτοντας πως τα δυτικά Βαλκάνια έχουν ανάγκη από την ευρωπαϊκή προοπτική.

«Αν άλλη χώρα βρισκόταν στη θέση της Ελλάδας όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετώπισε, δεν θα είχε καταφέρει να τα αντιμετωπίσει με τόση αξιοπρέπεια», σημείωσε με νόημα ο κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο κ. Γιουνκέρ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, χαρακτηρίζοντας «επείγον» το να βρεθεί λύση.

Αναφορικά με τη μεταναστευτική κρίση, ο πρόεδρος της Κομισιόν απηύθυνε έκκληση στα ευρωπαϊκά κράτη να βοηθήσουν την Ελλάδα, σημειώνοντας πως η χώρα μας έκανε πολλά.


Πηγή: 1