| sadowod.com | vivaspb.com |

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στην Ελλάδα για έναν μεγάλο σεισμό

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο σεισμός στην Ιταλία δεν μπορεί να επηρεάσει την σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Αυτό επισημαίνουν οι Έλληνες σεισμολόγοι στην προσπάθεια τους να καθησυχάσουν τους πολίτες, υπογραμμίζουν πάντως ότι στατιστικά έχει καθυστερήσει η εκδήλωση ενός ισχυρού σεισμού στην χώρα μας.

Οι ίδιοι τονίζουν πως θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι στην Ελλάδα για έναν μεγάλο σεισμό, καθώς έχει περάσει αρκετός καιρός χωρίς να βιώσουμε κάποιο μεγάλο "χτυπημα", με εξαίρεση την ακολουθία της Κεφαλονιάς και κάποια ρήγματα, που είναι ήδη φορτωμένα και... αργά ή γρήγορα θα εκτονωθούν.

Οι ειδικοί απηύθυναν προειδοποιήσεις στην πολιτεία, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η επισήμανσή τους δεν έχει σχέση με το χτύπημα του Εγκέλαδου στη γειτονική Ιταλία.

Οι σεισμολόγοι προειδοποιούν ότι η έλλειψη χρηματοδότησης θα οδηγήσει στο να μην υπάρχει νυχτερινή βάρδια στο γεωδυναμικό ινστιτούτο και πως η πολιτεία δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίηση προτάσεων που έχουν καταθέσει.

Η σεισμική δραστηριότητα πάντως στην χώρα μας συνεχίζεται και το πρωί της Δευτέρας είχαμε νέο σεισμό 3.8 Ρίχτερ στην Σαντορίνη, αυτή τη φορά.

Πηγή: 1