| sadowod.com | vivaspb.com |

Οι άγνωστοι διάλογοι Πούτιν - Τσίπρα στη Μόσχα

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"Για εμάς κάναμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, όχι για άλλους" είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

"Τι σας πειράζει το όνομα; Τόσες Αθήνες και τόσες Αγίες Πετρουπόλεις υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού" φέρεται να απάντησε ο Ρώσος Πρόεδρος. Γιατί άφησε να εννοηθεί ότι θα προτιμήσει την Αθήνα από τη Σόφια για τον αγωγό Turkish Stream.

Διαβεβαίωση ότι η Ρωσία δεν αλλάζει στάση στο Κυπριακό.

Βασίλης Σκουρής

10 Δεκεμβρίου 2018 07:14

Άγνωστους διαλόγους από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν που οδήγησε στην αποκατάσταση των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας, αποκαλύπτει σήμερα το News 24/7.

"Τη Συμφωνία των Πρεσπών την κάναμε για εμάς, όχι για άλλους" είπε κάποια στιγμή ο Έλληνας πρωθυπουργός, απαντώντας ευθέως στις αιτιάσεις της Μόσχας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε καθ’ υπόδειξη της Ουάσιγκτον, προκειμένου να ενταχθεί η FYROM στο ΝΑΤΟ και να “κλείσουν μέτωπα” στα Βαλκάνια σύμφωνα με τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ρώσος Πρόεδρος μάλλον δεν φάνηκε να πείστηκε. Τι σας πειράζει το όνομα;" απάντησε μάλιστα σε κάποια στιγμή- για να συμπληρώσει: "Τόσες Αθήνες και Αγίες Πετρουπόλεις υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλα μέρη του κόσμου. Και τι έγινε;"

Ο Β. Πούτιν, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του News 24/7, αν και δεν έδωσε ευθεία απάντηση εάν θα επιλέξει την Ελλάδα από τη Βουλγαρία προκειμένου να περάσει ο αγωγός Turkish Stream άφησε να εννοηθεί ότι ...απορρίπτει την Σόφια. "Μας γέλασαν με τον προηγούμενο αγωγό" φέρεται να είπε. "Όχι απλώς δεν έγινε ο αγωγός, αλλά χάσαμε και 800.000.000 δολάρια που ξοδέψαμε για τις προετοιμασίες".

Ο Ρώσος Πρόεδρος, πάντως, φέρεται να διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι το Κρεμλίνο δεν αλλάζει τις πάγιες του θέσεις για το Κυπριακό. Σημειώνεται ότι η Αθήνα ανησυχούσε μήπως η Μόσχα αλλάξει στάση, λόγω της στρατηγικής-ουσιαστικά- σχέσης που προωθεί με την Άγκυρα.

"Αν μας το λέγατε θα τους παίρναμε"

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν, τέλος, οι πληροφορίες που φέρουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να είπε σε κάποια στιγμή για τις απελάσεις των δυο Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα πως "αυτά τα θέματα, αν θέλουμε λύνονται. Αν μας ειδοποιούσατε θα τους παίρναμε εμείς"!

Ικανοποίηση

Στην Αθήνα, πάντως, επικρατεί ικανοποίηση από τα αποτελέσματα της συζήτησης, πρωτίστως γιατί οι ελληνορωσικές σχέσεις, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, βγήκαν από την κατάψυξη!

Πηγή: news247.gr