| sadowod.com | vivaspb.com |

Αυτός είναι ο Έλληνας που σκοτώθηκε από πυρά της αλβανικής αστυνομίας στο Αργυρόκαστρο

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

katsifas9

Αιματηρό τέλος είχε η καταδίωξη του Έλληνα ομογενή, Κωσταντίνου Κατσιφά, ο οποίος ύψωσε την ελληνική σημαία σε χωριό κοντά στο Αργυρόκαστρο, με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς, ο οποίος φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον Αλβανών αστυνομικών όταν εκείνοι επιχείρησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία που ύψωσε στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, έπεσε νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών.

Ήταν 35 χρονών με καταγωγή από τα Ιωάννινα.

Τα γειτονικά ΜΜΕ επιχείρησαν μάλιστα από την πρώτη στιγμή να σκιαγραφήσουν το προφίλ του, δημοσιεύοντας αναρτήσεις του από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 10:00 το πρωί της Κυριακής, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως κάθε χρόνο, οι κάτοικοι στα χωριά της ελληνικής μειονότητας τοποθέτησαν ελληνικές σημαίες στα σπίτια και στους δρόμους. Αυτό έγινε και στο χωριό Βουλιαράτι, κοντά στο Αργυρόκαστρο, όπου ο 35χρονος ομογενής Κωνσταντίνος Κατσιφάς ύψωσε την ελληνική στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων.

Όμως Αλβανοί αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και επιχείρησαν να την κατεβάσουν.

Σύμφωνα πάντα με τα αλβανικά ΜΜΕ, η κίνηση αυτή εξόργισε τον 35χρονο, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε με καλάσνικοφ εναντίον περιπολικού, με αποτέλεσμα στο σημείο να κληθεί και ομάδα των αλβανικών ειδικών δυνάμεων (RENEA).

Από την πρώτη στιγμή στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας με ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί.

Οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις έκαναν φύλλο και φτερό την περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν τον ομογενή, ο οποίος φέρεται να κρύφτηκε στο υδραγωγείο του χωριού.

Όταν οι δυνάμεις της RENEA έφτασαν εκεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας, ο 35χρονος αρνήθηκε να παραδοθεί και άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά των ειδικών δυνάμεων και να πέσει νεκρός.

Τα Μέσα Ενημέρωσης της Αλβανίας, δημοσίευσαν φωτογραφίες από τα σπασμένα τζάμια του περιπολικού που φέρεται να πυροβόλησε ο Κωσταντίνος Κατσιφάς με καταγωγή από τα Ιωάννινα, αλλά και αναρτήσεις του από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, σε μια προσπάθεια να «χτίσουν» ένα προφίλ που θα «δικαιολογούσε» τις πράξεις του.


Πηγή: 1