| sadowod.com | vivaspb.com |

Σεισμός τα ξημερώματα στην Πάτρα - «Μπορεί να επηρέασε το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο»

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

seismos patra

Σεισμός έντασης 4,2 Ρίχτερ -σύμφωνα με τη μέτρηση του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου- «ξύπνησε» την Πάτρα και τις γύρω περιοχές, σήμερα Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Ευθύμιος Λέκκας τόνισε ότι «οι πολίτες ανησύχησαν ιδιαίτερα λόγω της ώρας που έγινε ο σεισμός, το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα, ενώ προέρχεται από γνωστά ρήγματα στην περιοχή».

O πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και καθηγητής κ. Λέκκας, συμπλήρωσε ότι «ο σεισμός έγινε αισθητός σε Μεσολόγγι, Αίγιο και Ζάκυνθο και υπάρχει περίπτωση να επηρέασε μερικώς και την παραλία του Ναυαγίου».

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών έδωσε το σεισμό στα 3,8 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10χλμ. σύμφωνα με το EMSC.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 30χλμ. νοτιοδυτικά της Πάτρας.

Δείτε στη gallery το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στον Ριόλο της Αχαϊας.

Διπλός σεισμός νότια της Κρήτης
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου EMSC), σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (18/09), στις 08:00, σε υποθαλάσσια περιοχή του νότιου Κρητικού Πελάγους.


Πηγή: 1