| sadowod.com | vivaspb.com |

Συναγερμός για ισχυρή έκρηξη στον Πειραιά: Οι κινήσεις των υπόπτων και ο στόχος

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση της έκρηξης σε κτήριο στον Πειραιά – Άγνωστος που επέβαινε με συνεργό σε όχημα τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό – Στο κτήριο στεγάζονται δικηγορικά γραφεία – Άγνωστος ο στόχος των δραστών - Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε κτήρια και αυτοκίνητα - Τι εξετάζουν οι Αρχές Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τετάρτης (22/08/2018) στην Αστυνομία για ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε κτήριο στον Πειραιά, στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων 10 και Νοταρά.

Ήταν γύρω στις 02:00, όταν άγνωστος, ο οποίος επέβαινε σε αυτοκίνητο μαζί με συνεργό, φέρεται να αποβιβάστηκε από το όχημα και να τοποθέτησε στο σημείο τον εκρηκτικό μηχανισμό, χειροβομβίδα ή κάποιο μασούρι δυναμίτιδας. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο όχημα και τράπηκε με το συνεργό του σε φυγή. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε παρακείμενα κτήρια και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Άγνωστος ο στόχος των δραστών

Στο κτήριο όπου οι δράστες άφησαν τη τσάντα με τον εκρηκτικό μηχανισμό, στεγάζονται πολλά δικηγορικά γραφεία και η ΔΟΥ Πειραιά. Ωστόσο, αναπάντητο παραμένει μέχρι στιγμής το ερώτημα αν ο στόχος των δραστών ήταν κάποια από τις δικηγορικές επιχειρήσεις.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Δείτε εικόνες από το σημείο στη gallery του Newsbomb.gr

Μέσα σε τσάντα ο εκρηκτικός μηχανισμός

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο εκρηκτικός μηχανισμός που προκάλεσε την έκρηξη, ήταν τοποθετημένος μέσα σε σε τσάντα.

Η περιοχή που σημειώθηκε η επίθεση παραμένει αποκλεισμένη, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες αλλά και υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που προκάλεσε υλικές ζημιές πέρα από το συγκεκριμένο κτίριο σε παρακείμενα σπίτια και ΙΧ αυτοκίνητα.

Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έχουν συλλέξει υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας υποκαταστήματος τράπεζας που φέρεται να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.

Ωστόσο, περισσότερο φως στην υπόθεση για το ποιοι ήταν οι δράστες και ποιος ο στόχος τους αναμένεται να ρίξουν στα στοιχεία της προανάκρισης.

Σύμφωνα με το Cnn.gr, την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφαλείας Αττικής.

Πηγή: newsbomb.gr