| sadowod.com | vivaspb.com |

Σπάνιο γιγάντιο ψάρι που ζει στον Ατλαντικό εμφανίστηκε στη Ζάκυνθο

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεωρείται το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο της κατηγορίας των οστεϊχθύων, δηλαδή των ψαριών με οστέινους σκελετούς – Μπορεί να ζυγίζει έως 2,5 τόνους – Δεν καταναλώνεται λόγω τοξικότητας.

 

Μια αναπάντεχη συνάντηση είχαν δύο Ζακυνθινοί ψαράδες, όταν πήγαν βαρκάδα στο Κερί (θέση Καμάρα) και έμειναν έκπληκτοι όταν ήρθαν αντιμέτωποι με ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια στον κόσμο.

Μία παρέα ψαράδων του το είδαν να κολυμπάει δίπλα τους χωρίς να μπορούν να ερμηνεύσουν το πώς βρέθηκε στα νερά του Ιονίου.

Ο απρόσμενος επισκέπτης ονομάζεται Μόλα (Sunfish) και ζει κυρίως στον Ατλαντικό Ωκεανό, έξω από τις ακτές της Πορτογαλίας. Θεωρείται το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο της κατηγορίας των οστεϊχθύων, δηλαδή των ψαριών με οστέινους σκελετούς, μπορεί να ζυγίζει περισσότερο από 2,5 τόνους και το ύψος του να ξεπερνά τα 5 μέτρα.

Έχει μια ιδιαίτερα αποκρουστική όψη και σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει απαγορευτεί η κατανάλωσή του λόγω τοξικότητας.

Συνήθως ζει σε μεγάλα βάθη και οι ψαράδες που το γνωρίζουν το θεωρούν κακό σημάδι όταν το πιάνουν στα δίχτυα τους. Παρά το τεράστιο μέγεθός του, τρέφεται με πλαγκτόν, μέδουσες και μικρά ψαράκια που βρίσκει σκάβοντας στον βυθό.

Πηγή: madata.gr