| sadowod.com | vivaspb.com |

Προκλητικός Ερντογάν: Μας δεσμεύει η Λωζάννη, με εξαίρεση τη Θράκη

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε νέα συνέντευξή στο Βήμα της Κυριακής επανέρχεται στις προκλητικές του δηλώσεις, αναδεικνύοντας το θέμα της μειονότητας στη Θράκη σε μείζον θέμα, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες.

Στη συνέντευξή του ο τούρκος πρόεδρος λέει: «Μας δεσμεύει η Λωζάννη, με εξαίρεση τη Θράκη».

Αναφέρεται και στο Αιγαίο και θεωρεί τους Τουρκοκύπριους συνιδιοκτήτες της Κύπρου.

Να σημειωθεί ότι η δεύτερη προκλητική συνέντευξη του Ερντογάν, δόθηκε - όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 - λίγο πριν πάει στην Θράκη για την περιοδεία του.

Το νέο μήνυμα Τσίπρα

Νέο μήνυμα έστειλε και ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Ταγίπ από το Βελιγράδι όπου βρέθηκε για την τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας, λέγοντας ότι: «Μόνο μέσα από τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις, τις διεθνείς συνθήκες, όπως είναι η Συνθήκη της Λοζάνης, που είναι ο θεμέλιος λίθος των χωρών στην ευρύτερη περιοχή, μόνο σε αυτό το πλαίσιο μπορούμε να κινηθούμε σε μία προοπτική ευημερίας, ειρηνικής συνύπαρξης και συνανάπτυξης των κρατών μας».

«Χαστούκι» από Μπορίσοφ

Να σημειωθεί ότι «χαστούκι» στον τούρκο πρόεδρο έδωσε και ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ο οποίος ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα καταδίκασε την προκλητική ρητορική του Ερντογάν, λέγοντας οτι «η αναθεώρηση μιας διεθνούς συνθήκης δεν θεωρώ ότι θα ήταν εποικοδομητική για τα Βαλκάνια».

«Τι θα πρέπει να γίνει; Να συζητήσουμε ξανά την Ιστορία; Να επιστρέψουμε στο παρελθόν; Τότε θα πρέπει να εξαφανιστούμε. Δεν θα μπορέσουμε να συνυπάρξουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Πηγή: madata.gr