| sadowod.com | vivaspb.com |

Επεισόδια στο συλλαλητήριο για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα Προπύλαια, από όπου ξεκίνησε, ολοκληρώθηκε  η πορεία μαθητών και φοιτητών που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Μαθητές και φοιτητές αφού παρέμειναν για λίγη ώρα μπροστά από το Πανεπιστήμιο φωνάζοντας συνθήματα, στη συνέχεια αποχώρησαν.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου προκλήθηκαν, κατά διαστήματα, μικροεντάσεις μεταξύ ομάδων νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς ωστόσο να πάρουν μεγαλύτερη έκταση.

Στο πέρασμά τους νεαροί που φορούσαν κουκούλες προκάλεσαν μικρής έκτασης ζημιές σε βιτρίνες και φωτεινούς σηματοδότες ρύθμισης της κυκλοφορίας, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Με την απομάκρυνση των διαδηλωτών από την περιοχή η τροχαία έδωσε, σταδιακά, τους δρόμους σε κυκλοφορία.

Σημειώνεται ότι διαδηλώσεις για τα εννέα χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα πραγματοποιηθούν και το απόγευμα από συλλογικότητες και οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Αναβρασμός στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ακολούθησε πετροπόλεμος.

Oμάδα νεαρών ξεκίνησε να ξηλώνει τον πεζόδρομο στα Προπύλαια.  Η ίδια εικόνα παρατηρήθηκε στην οδό Ακαδημίας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στις κεντρικές αυτές οδούς που εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια, δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Ευτυχώς ο κύριος όγκος των μαθητών δεν πήρε μέρος στις πράξεις αυτές, καθώς συμμετείχε στο συλλαλητήριο.

Η κυκλοφορία στις οδούς Ακαδημίας, Σταδίου, Πατησίων και Αμαλίας διακόπηκε, ενώ κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα με σπασμένες λαμαρίνες και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμάτων.Νωρίτερα, στην οδό Ρήγα Φεραίου, μεταξύ των οδών Ακαδημίας και Πανεπιστημίου κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε κλούβα των ΜΑΤ και οι αστυνομικοί απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Ένταση επικράτησε στην πλατεία Κοραή, όταν νεαροί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους προκάλεσαν ζημιές σε τράπεζες, βιτρίνες, φανάρια και κάμερες.

Η στάση του Μετρό στο Πανεπιστήμιο θα κλείσει στις 16:00 το απόγευμα.

Πηγή: newsbomb.gr