| sadowod.com | vivaspb.com |

Ανείπωτη τραγωδία: Δεκατέσσερις οι νεκροί από την κακοκαιρία που έπληξε τη Δυτική Αττική

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεν έχει τέλος η τραγωδία που προκάλεσε η θεομηνία, η οποία έπληξε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (15/11) τη Δυτική Αττική και κυρίως της περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και της Μαγούλας.

Ο νεότερος απολογισμός των θυμάτων που άφησε πίσω της η ισχυρή βροχόπτωση και οι πλημμύρες αλλά και οι χείμαρροι που προκλήθηκαν από αυτή, κάνει λόγο για δεκατέσσερις νεκρούς (δέκα άνδρες και τέσσερις γυναίκες) ενώ υπάρχουν και τρεις αγνοούμενοι που ερευνάται αν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, 13 τραυματίες έχουν διακομισθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο, εκ των οποίων μια γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη (λόγω πνιγμού) και μια έχει ήδη πάρει εξιτήριο. Η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων δεν εμπνέει ανησυχία.

Αυτά είναι τα θύματα της τραγωδίας

Μία 82χρονη γυναίκα εντοπίστηκε, περίπου στις 10:00 το πρωί, νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα Αττικής.

Περίπου μία ώρα αργότερα, στην οδό Αγαμέμνωνος στη Μάνδρα, ένας ηλικιωμένος άνδρας εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες νεκρός στο πλημμυρισμένο σπίτι του.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκε νεκρός ένας άνδρας, περίπου 65 ετών. Βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα.

Το μεσημέρι εντοπίστηκε νεκρός ένας ακόμη άνδρας, περίπου 50 ετών, στο 3ο χλμ της Λεωφόρου Αθηνών - Θηβών, στη Μάνδρα.

Στον τραγικό κατάλογο μπήκε και μία γυναίκα που εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο που παρασύρθηκε στην οδό Αίαντος, στη Μάνδρα.

Παράλληλα, στις θαλάσσιες περιοχές Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου εντοπίστηκαν δύο σοροί ανδρών, ηλικίας 80 και 55 ετών. Τα θύματα ήταν αγνοούμενοι από τη Μάνδρα.

Ακόμη δύο άνδρες και μία γυναίκα ανασύρθηκαν νεκροί αργά το μεσημέρι. Πρόκειται για έναν άνδρα, που βρέθηκε σε εξωτερικό χώρο, στη θέση Ψαλίδι της Μάνδρας και μία γυναίκα 95 ετών, η οποία ανασύρθηκε νεκρή από το σπίτι της, στην οδό Στρατηγού Ρόκα.

Λίγο μετά τις 16:00, ένας κυνηγός, που αγνοείτο από το πρωί, βρέθηκε νεκρός σε εξωτερικό χώρο στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, στη Μάνδρα και λίγο αργότερα ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε κι άλλο, καθώς εντοπίστηκαν νεκροί ένας άνδρας σε υπόγειο στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου και μια γυναίκα στη συμβολή των οδών Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα.

Τέλος, στη μακάβρια λίστα προστέθηκε λίγο μετά τις 17:00 ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός σε εξωτερικό χώρο στο 5 - 6 χλμ. Μάνδρας - Θηβών, στη Μάνδρα Αττικής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στη Νέα Πέραμο και τη Μάνδρα Αττικής, μετά τις φονικές πλημμύρες, σύμφωνα τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας Νίκο Παπαευσταθίου ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το «Θριάσιο» έχει τεθεί σε ετοιμότητα, μετά από σχετική εντολή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πλήττουν τη χώρα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

 Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

  1. Την Τετάρτη (15-11-2017) το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, η Κεντρική Μακεδονία, τη νύχτα οι Σποράδες και η Εύβοια και πιθανόν κατά διαστήματα και οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. 
  1. Την Πέμπτη (16-11-2017) κατά διαστήματα το Ιόνιο, όλα τα ηπειρωτικά, η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανόν τη νύχτα οι Δυτικές Κυκλάδες και η Δυτική Κρήτη. 
  1. Την Παρασκευή (17-11-2017) πιθανόν η Ήπειρος μέχρι το πρωί. Το Ιόνιο (κυρίως νοτιότερα της Κέρκυρας), οι Σποράδες, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, η Δυτική Κρήτη και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας). 
  1. Το Σάββατο (18-11-2017) αρχικά όλη η χώρα, εκτός από την Ήπειρο και την Κέρκυρα. Μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα ηπειρωτικά (εκτός από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη).
  1. Την Κυριακή (19-11-2017) πιθανόν μέχρι το μεσημέρι η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 

Πηγή: newsbomb.gr