| sadowod.com | vivaspb.com |

Εξέλιξη - σοκ: Νεκρός από σφαίρα ο 11χρονος μαθητής στο Μενίδι

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο 11χρονος μαθητής που σκοτώθηκε σε σχολική γιορτή σε Δημοτικό Σχολείο του Μενιδίου έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Νίκο Καλογριά, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή, η βολίδα χτύπησε το παιδί στο πάνω μέρος του κεφαλιού και είχε κάθετη φορά.

Η ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες (08/06/2017) βράδυ στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών. Ξαφνικά, κατά τη διάρκεια της γιορτής, ο 10χρονος Μάριος κατέρρευσε μπροστά στα έντρομα μάτια συμμαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Στο σημείο έφτασε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία». Οι γιατροί έκαναν προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς, όμως, να κατορθώσουν να σώσουν τη ζωή του.

Αρχικά, όλοι πίστεψαν ότι το παιδί λιποθύμησε και απέδωσαν τη λίμνη αίματος που είχε δημιουργηθεί γύρω του σε χτύπημα κατά την πτώση.

Τελικά, όμως, ο ιατροδικαστής έκανε γνωστό ότι το παιδί είχε βολίδα στο πάνω μέρος του κεφαλιού του.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ κοντά στο σχολείο γινόταν, εκείνη την ώρα, γλέντι, με αποτέλεσμα το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται είναι κάποιος από τη γύρω περιοχή να πυροβόλησε στον αέρα και η σφαίρα καθώς κατέβαινε να καρφώθηκε στο κεφάλι του 10χρονου.

Πλέον, η Αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβώσει τις ακριβείς συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος που σοκάρει το Πανελλήνιο.

Η ανακοίνωση του «Παίδων» για το θάνατο του Μάριου

«Ο ανήλικος Σ.Μ., ηλικίας 11 ετών διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας την 8η Ιουνίου 2017 και ώρα 10:30μ.μ. με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διασωληνωμένο σε πολύ βαριά κατάσταση. Έφερε θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους», αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Και προσθέτει: «Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Εστάλη για νεκροψία – νεκροτομή το πρωί της 9ης Ιουνίου 2017».

Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Ο μικρός Μάριος, σύμφωνα με μάρτυρες που μίλησαν στο Newsbomb.gr και τον Λευτέρη Σουχάιμπ φώναξε στη μαμά του «δεν νιώθω καλά» και αμέσως κατέρρευσε. Σοκαρισμένοι γονείς και δάσκαλοι «έπεσαν» πάνω του και προσπάθησαν να τον συνεφέρουν.

Όπως δήλωσε γονέας στο Newsbomb.gr, «από το κεφάλακι του μικρού έτρεχαν αίματα. Προσπαθήσαμε να το επαναφέρουμε, αλλά μάταια».

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν δραματικές. Τα μικρά παιδιά σοκαρισμένα που είδαν τον συμμαθητή τους στο έδαφος, άρχισαν να κλαίνε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, Κώστας Καρυωτάκης, που ήταν μάρτυρας του σοκαριστικού περιστατικού, ανέφερε στο Newsbomb.gr:«Είδα το παιδί να πέφτει. Αισθάνθηκε μία αδιαθεσία. Έπεσε στο προαύλιο. Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία. Μεταφέρθηκε στο «Παίδων», όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του». Και πρόσθεσε, σοκαρισμένος: «Εκεί που καθόταν με τους συμμαθητές του έπεσε».

Πηγή: newsbomb.gr