| sadowod.com | vivaspb.com |

Συναγερμός στην Ευρώπη για τα «εκρηκτικά» δέματα από την Ελλάδα

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γενικευμένος συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρη της Ευρώπη μετά την αποστολή τρομοδεμάτων ελληνικής προέλευσης

στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και στα γραφεία του ΔΝΤ στη Γαλλία. Μετά την αποκάλυψη ότι και ο δεύτερος φάκελος-βόμβα, που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ, είχε σταλεί από την Ελλάδα, και μάλιστα με αποστολέα τον Βασίλη Κικίλια, τώρα, οι διωκτικές αρχές της Ευρώπης και της Ελλάδας καλούνται να συνεργαστούν. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επιβεβαίωσε ότι το τρομοπακέτο είχε αποστολέα τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια και δήλωσε ότι ενημέρωσε ο ίδιος τον κ. Κικίλια, ο οποίος εξεπλάγη.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναζητά ήδη οπτικό υλικό από κάμερες που ενδεχομένως να έχουν καταγράψει τους αποστολείς των δεμάτων.Το ερώτημα στο οποίο έχει να απαντήσει τώρα η Ελλάδα είναι πόσα ακόμη δέματα μπορεί να έχουν φύγει για την Ευρώπη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τρομοδέμα που έφτασε στα γραφεία του ΔΝΤ αναγραφόταν μια παλιά διεύθυνση γραφείου του κ. Κικίλια, στην οδό Ακαδημίας. Η έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά μία διοικητική υπάλληλος, ενώ αποδέκτης του δέματος φέρεται να ήταν ο γνωστός στην Ελλάδα από την τρόικα, Πολ Τόμσεν.
Η έκρηξη του δεύτερου παγιδευμένου φακέλου μόλις μια μέρα μετά τον εντοπισμό φακέλου με εκρηκτικά, στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και την ανάληψη από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, έχει προκαλέσει ανησυχία στις διωκτικές αρχές της Ευρώπης και στην ΕΛΑΣ. Να σημειωθεί ότι και στον πρώτο τρομοπακέτο προς το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, στη θέση του αποστολέα, υπήρχε το όνομα ένος στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, αυτό του Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται και τα δύο δέματα να έχουν ταχυδρομηθεί από το Σύνταγμα, ενώ, στο δεύτερο δέμα υπήρχε ο ίδιος ταχυδρομικός κώδικας, αλλά διαφορετική διεύθυνση.
Την Παρασκευή θα ενημερωθεί ο Βασίλης Κικίλιας
Με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωσταντίνο Τσουβάλα θα συναντηθεί αύριο το πρωί, στις 8.00, ο Βασίλης Κικίλιας. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε να ενημερωθεί για τη νέα τρομοκρατική πράξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Η Νέα Δημοκρατία μιλά για στοχοποίηση

Το δεύτερο κρούσμα αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού από την Ελλάδα αναδεικνύει το πολύ σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας, καθώς και μία εξαιρετικά αρνητική εικόνα για τη χώρα» τονίζει η ΝΔ. Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζει πως επιβάλλεται να αποδοθούν ευθύνες για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάθε άλλη πιθανή τρομοκρατική πράξη. «Σε όσους εμπνεύστηκαν να βάλουν ως αποστολείς στα δύο πακέτα - βόμβες τα ονόματα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας τους λέμε: Η επιχείρηση στοχοποίησης της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της θα αποτύχει παταγωδώς, γιατί σύσσωμος ο ελληνικός λαός καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.
Πάντως, όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στο γεγονός πως παραλήπτης του δεύτερου τρομοδέματος είναι ο Πολ Τόμσεν και για αυτό άμεσα, οι γαλλικές αρχές έστειλαν, στην Αθήνα, φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης προκειμένου να μελετηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνδεσμολογία των δύο εκρηκτικών πακέτων έχει ομοιότητες, κάτι που σημαίνει πως μετά την ανάληψη της ευθύνης από τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, πλέον και για το δέμα βόμβα στα γραφεία του ΔΝΤ στη Γαλλία, η προσοχή των ελληνικών αρχών στρέφεται προς τη συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση.
Από την πρώτη στιγμή οι γαλλικές αρχές έστειλαν στην Ελλάδα φωτογραφίες που δείχνουν το δωμάτιο στο οποίο εξερράγη ο παγιδευμένος φάκελος. Στις φωτογραφίες φαίνονται σκορπισμένα έγγραφα στον χώρο της έκρηξης και μια μικρή αναστάτωση, αλλά δεν υπάρχει ο φάκελος, ο οποίος έχει διαλυθεί και δεν φαίνεται από που έχει σταλεί.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας έμοιαζε με μεγάλο πυροτέχνημα. "Μοιάζει με πυροτέχνημα, δεν είναι ακριβώς βόμβα" είπε και πρόσθεσε πως από την έκρηξη που σημειώθηκε μόλις ανοίχθηκε το παγιδευμένο δέμα σημειώθηκαν μικρής έκτασης ζημιές. Την ώρα της έκρηξης στο γραφείο εκείνο βρίσκονταν τρεις άνθρωποι.

Σε ό,τι αφορά τον παγιδευμένο φάκελο προς τον κ. Σόιμπλε, όπως ενημέρωσαν οι γερμανικές αρχές την ΕΛΑΣ, περιείχε 31 γραμμάρια πυρίτιδας για πυροτεχνήματα και είχε κάποιον μηχανισμό που θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη. Το είδος όμως, και η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, δεν θα μπορούσε να κάνει μεγάλη ζημιά, γι’ αυτό πιστεύεται ότι ο στόχος των δραστών ήταν συμβολικός και η δημιουργία αναστάτωσης και εντυπώσεων.
Ο μηχανισμός στάλθηκε με το ταχυδρομείο και η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανέφερε πως είχαν υπάρξει τηλεφωνικές απειλές αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτές συνδέονταν με το σημερινό συμβάν. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, μέσω των οποίων ταχυδρομήθηκε ο φάκελος, ερευνούν για να διαπιστώσουν αν έχουν σταλεί και άλλοι φάκελοι.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί, δεν αποκλείουν κάτι τέτοιο, έχοντας και την εμπειρία του 2010, που η ίδια οργάνωση είχε στείλει φακέλους σε πολιτικά πρόσωπα στην Ευρώπη, εκ των οποίων ένας εντοπίστηκε στην Καγκελαρία στο Βερολίνο και προοριζόταν για την Άνγκελα Μέρκελ και ένας στο αεροδρόμιο της Ρώμης, με προορισμό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Τότε είχαν σταλεί και άλλοι φάκελοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν στην Ελλάδα πριν φύγουν, μεταξύ των οποίων και ένας για τον Νικολά Σαρκοζί στο Παρίσι.
Η ανακοίνωση των Πυρήνων της φωτιάς, εκτός από την ανάληψη ευθύνης για τον φάκελο στον Β. Σόιμπλε κάνει αναφορά για την δημιουργία «διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της FAI και της ΣΠΦ σε δεκάδες χώρες» και υπογραμμίζει: «Με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και πείσμα, να πλήξουμε δομές αλλά και πρόσωπα του συστήματος εξουσίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, τα δέματα ελέγχονται και στο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ, στο Κρυονέρι και στο αεροδρόμιο. Στον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι τα ειδικά μηχανήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας και αποκτήθηκαν μόλις πριν από περίπου τρεις μήνες. Επιπλέον, έχουν την δυνατότητα να κρατούν στην μνήμη όλα τα δεδομένα.
Γι’ αυτό γίνεται έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει καταγραφεί ο φάκελος για τον κ. Σόιμπλε. Παράλληλα, ερευνάται από ποιο εξωτερικό γραμματοκιβώτιο στην Αθήνα έχει σταλεί ο φάκελος, ώστε να αναζητηθεί οπτικό υλικό από κάμερες που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τον αποστολέα.

 

Πηγή: 1