| sadowod.com | vivaspb.com |

Χτύπησαν ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ τη Γαλλική πρεσβεία! Άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδα – Ένας τραυματίας

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μία εβδομάδα πριν έρθει στην Αθήνα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στόχος τρομοκρατικής επίθεσης έγινε η Γαλλική πρεσβεία το πρωί της Πέμπτης, όταν δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού έριξαν μια χειροβομβίδα εναντίον του κτιρίου της πρεσβείας, τραυματίζοντας ευτυχώς ελαφρά έναν αστυνομικό φρουρό.

Όλα έγιναν στις 04:45 τα ξημερώματα. Οι δύο άγνωστοι πέρασαν μπροστά από τη Γαλλική πρεσβεία που βρίσκεται στη συμβολή της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ακαδημίας, απέναντι ακριβώς από τη Βουλή έριξαν τη χειροβομβίδα και έγιναν καπνός.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι ο αστυνομικός φρουρός της πρεσβείας, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στο σημείο έφτασαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής, όπως επίσης και κλιμάκιο των ΤΕΕΜ και απέκλεισαν αμέσως το σημείο, με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστές για λίγη ώρα τόσο η Ακαδημίας από την Κανάρη έως τη Βασιλίσσης Σοφίας, όσο και η Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη έως τα λουλουδάδικα της Βουλής. Λίγο πριν τις 08:30 οι δρόμοι δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την περόνη της χειροβομβίδας, την οποία και έστειλαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εντοπιστούν αποτυπώματα, ενώ θα εξεταστεί όλο το υλικό που έχουν καταγράψει τόσο οι κάμερες κυκλοφορίας, όσο και οι κάμερες ασφαλείας της πρεσβείας.

Λίγα λεπτά μάλιστα μετά την επίθεση, άνδρες της ασφάλειας εντόπισαν στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος μια εγκαταλελειμμένη μηχανή μεγάλου κυβισμού, η οποία μπορεί να είναι και αυτή που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες.

Εύλογα ερωτήματα τέλος και μεγάλη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι η επίθεση έγινε σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, στο κέντρο της Αθήνας, απέναντι από τη Βουλή, όπου βρίσκεται πάντα μια κλούβα των ΜΑΤ, αλλά και αστυνομικοί, ενώ υπάρχουν και δεκάδες κάμερες ασφαλείας.

Πηγή: star.gr